Retete

Retete 25 Jun. 2012

Prăjitură cu cireşe

Este o reţetă simplu de realizat, delicioasă, cu care puteţi impresiona uşor. Aveţi nevoie de ouă, unt, zahăr, făină, dar şi 500g de cireşe mari şi 100g de pesmet. Este recomandat să încercaţi reţeta acum, în sezonul cireşelor, dar desigur puteţi folosi şi vişine, fie proaspete, fie congelate. Se începe cu topitul untului în baie […]

Retete 23 Jun. 2010

Margarina de casa

Probabil te intrebi cum este obtinuta consistenta cremoasa a margarinei daca ea are la baza ingrediente lichide, precum uleiurile vegetale si apa. Secretul este grasimea de palmier sau de cocos, care este o grasime solida, si care se amesteca cu uleiurile vegetale dupa ce a fost in prealabil topita. Pentre a face posibila amestecarea uleiurilor […]

Retete 17 Dec. 2009

Creme pentru tort

Pentru Revelion probabil veti dori sa preparati un tort. Poate aveti o anumita specialitate recunoscuta de toti prietenii si de toate rudele. Dar poate v-ati saturat sa faceti mereu, mereu, acelasi lucru. Sau poate este primul tort pe care indrazniti sa-l “comiteti”? Va propunem cateva creme, una mai delicioasa ca alta. Si daca nu va […]

Retete 11 May. 2009

Cafea la minut

Cafeaua, consu­mata in cantitati moderate, poate avea efecte benefice. In cantitati exagerate (peste patru cesti zilnic) ea poate produce organismului unele suferinte grave. Asadar, te poti delecta zilnic cu o ceasca de cappuccino sau cu un caffé frappe, dar nu mai mult! Ice Coffee Ingrediente pentru doua portii: 400 ml cafea; un pa­har de frisca; […]

Retete 22 Apr. 2009

Retete cu orez

Orezul este o excelenta sursa de carbohidrati – amidon si fibre -, fiind un aliment foarte sanatos si facand parte din asa-zisele glucide bune. Paella – Mexic Ingrediente 2 pahare cu orez; 1 ceapa medie; 1 morcov; fructe de mare; mazare; porumb; 1 conserva de ciuperci; sare, piper, oregano, curry, ulei de masline Mod de […]

Retete 28 Nov. 2008

Preparate lacto-vegetariene

Daca nu poti respecta intocmai Postul Craciunului, iti propunem sa mananci doar fara carne. De aceea iti recomandam meniuri savuroase, bogate in vitamine si minerale, dar sarace in colesterol. Supa-crema de ciuperci Ingrediente 500 g ciuperci 2 cepe potrivite 2 linguri de unt 2 linguri de zeama de lamaie 1/2 l supa de legume 50 […]

Retete 28 Nov. 2008

Meniu light de Sarbatoare

Anul acesta pregateste masa de Craciun si de Revelion cu bucate gustoase si usoare. Uita de sarmalutele cu slanina si fripturile din carne de porc daca tii la sanatatea ta si a familiei! Curcan cu portocale umplute Ingrediente 1 curcan o legatura de coriandru 1 lamaie taiata Pentru umplutura ai nevoie de: 2 linguri de […]

Retete 14 Nov. 2008

De patru ori delicios!

Risotto cu dovleac Ingrediente: patru linguri de ulei de masline extra virgin; un catel de usturoi pisat; un ardei chilli tocat; doua – trei fire de rozmarin proaspat; 2-3 fire de praz taiat cuburi; 225 g orez cu bobul lung; 125 g branza sarata; patru linguri de smantana; o lingura de salvie proaspata, tocata marunt; […]

Retete 18 Jun. 2008

De la nora pentru soacra

Paste cu dovleac si nuci Ingrediente: lo punga de paste penne l o lingura de ulei de masline l o lingura de unt l cateva nuci curatate si taiate in cuburi l sare, dupa gust l o lingura de salvie proaspata tocata l o lingura de otet de mere l o felie de dovleac taiat […]

Retete 25 Apr. 2008

Salate de tot felul

Paella simpla Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline; 1 ceapa taiata marunt; 1 capatana de usturoi curatata si zdrobita; 250 piept de pui dezosat; 1 ardei rosu taiat cubulete; 2 rosii mari taiate felii; praf de sofran; 1 lingura de paprika; 200 g orez; 450 ml zeama de la puiul fiert; 100 g calamar […]