Invata Callanetics cu Dana Sota!

Scris de admin în Sport

Iti place de Dana? Arata superb, ca o adolescenta ce are grija de silueta ei perfecta.
Si daca ti-am spune ca este mama unui tanar de 18 ani?
Vrei sa afli secretul frumusetii ei? Suntem pregatiti sa ti-l dezvaluim in paginile ce urmeaza!

Ana Maria, instructor de fitness si aerobic la Miko Palace ne-a dezvaluit secretele unui sport in mare voga: Callanetics – gimnastica de remodelare corporala. Exercitiile Callanetics au fost inventate de americana Callan Pinckney, care le-a creat pentru a scapa de durerile de spate si de genunchi.
Ea a descoperit nu numai ca durerile au disparut, dar si ca exercitiile i-au remodelat corpul. Un antrenament de Callanetics este foarte solicitant (sunt exercitii de rezistenta), dar si eficient, pentru ca slabesti, nu neaparat in kilograme, ci in centimetri.

Exercitiile te ajuta sa subtiezi stratul de grasime din corp si sa transformi grasimea in masa musculara.
Asadar, vei arata mai bine, vei avea un tonus excelent si hainele iti vor veni ca turnate! Iata doar cateva dintre beneficiile acestor exercitii: un abdomen plat, un bust ferm, brate frumos conturate si coapse subtiri.
In plus, intreaga postura va fi mai impunatoare si vei avea mai multa rezistenta la efortul fizic. Dana merge de trei ori pe saptamana la sala si exerseaza minimum o ora/sedinta. Antrenamentele sunt istovitoare, dar rezultatele sunt spectaculoase. De altfel, le poti vedea si tu…

Alergare usoara
In loc de incalzire, Dana incepe antrenamentul pe banda de alergare, unde rezista eroic cel putin 30 minute. Panta benzii de alergare este de 6-7 grade iar viteza de alergare este de 6 km/ora. Pentru ridicarea gradului de dificultate, Dana isi pune la glezne saculeti cu nisip de 0,5 kg/ fiecare.
Sesiunea de abdomene
Culcata pe saltea, cu picioarele flexate, privirea inainte, se fac ridicari de trunchi si brate, minim 50 repetari/ serie (trei-patru serii). Varianta: cu picioarele ridicate la 45 grade, se fac ridicari de trunchi si brate (circa 100 repetari, trei serii).
Stretching
Din cand in cand, intre exercitii, Dana simte nevoia sa-si intinda muschii, obositi de efortul fizic. Dana este foarte constiincioasa si rezultatele se vad!

Talie de viespe
Iata un exercitiu eficient, pentru oblicii abdominali. Cum se executa? Stai culcata pe o parte, sprijinindu-te in mana dreapta. Cu mana stanga la ceafa si piciorul stang ridicat lateral, ridica trunchiul. Fa circa 50 repetari (trei-patru serii). Apoi repeta si pe partea cealalta. Este un exercitiu destul de greu, de rezistenta, dar rezultatele pot fi spectaculoase.
Exercitiu pentru triceps
Ai observat ce brate frumos conturate are Dana? Iata un exercitiu care te va ajuta si pe tine sa-ti “sculptezi” tricepsii. In pozitie verticala, cu picioarele apropiate, se cuprinde bara cu mainile si se fac ridicari de greutati (5-10 kg, nu mai mult, pentru ca spatele va fi foarte solicitat). Aceste exercitiu necesita 12-15 repetari. Se fac trei serii.

Exercitiu pentru coapse
Acest exercitiu lucreaza coapsele anterioare. Stand pe banca, se fac ridicari de gambe (extensii), cu greutati de 5/10 kg. Sunt de ajuns trei serii a cate 25 repetari fiecare pentru ca tu sa arati senzational in fuste scurte. Spor la treaba!

Stepper
Pentru efectul cardio (cresterea pulsului si arderea grasimilor), Dana isi incheie antrenamentul cu zece minute de stepper. Si urcatul scarilor poate avea acelasi efect, cu conditia sa fie macar zece etaje de urcat (si coborat) si ceva mai multe drumuri de facut! Asa ca uita de lift!
Flexii pentru gambe
Stand pe banca, se coboara gambele, avand greutati de 5/10 kg. (trei serii a cate 25 repetari). O varianta eficienta a acestui exercitiu este sa stai pe un scaun, cu picioarele indoite, cu gantere de 5 kg pe genunchi si sa ridici varfurile talpilor.

Brate sculptate
Iata inca un exercitiu clasic pentru modelarea tricepsilor. Sprijinita cu mana dreapta si genunchiul drept pe banca, se intinde bratul stang, avand o gantera de 2 kg. Se fac trei serii a cate 15 repetari, apoi se schimba bratul.
Genuflexiuni cu greutati
Cu cate doua gantere de 2 kg in maini, se fac coborari de trunchi, departand picioarele la coborare (pozitia broastei). Departand picioarele, se lucreaza si partea interioara a coapselor. Se fac patru serii a cate 25 repetari.

Exercitiu pentru spate
Acest exercitiu te va ajuta
sa ai o postura mai ferma si, intarind musculatura, nu vei mai avea neplacutele dureri de spate din cauza ca stai toata ziua la birou. Dana, care chiar a suferit o operatie la spate,
le prefera. Stand pe banca, tot ce trebuie sa faci este sa tragi greutatile inspre tine, pana ce bratele tale descriu un unghi de 180 grade. Se fac trei serii, a cate minimum 15 repetari fiecare.

Text: Delia Ioana Robescu
Foto: Octav Nitu