Margarina de casa

Scris de admin în Retete

Probabil te intrebi cum este obtinuta consistenta cremoasa a margarinei daca ea are la baza ingrediente lichide, precum uleiurile vegetale si apa. Secretul este grasimea de palmier sau de cocos, care este o grasime solida, si care se amesteca cu uleiurile vegetale dupa ce a fost in prealabil topita. Pentre a face posibila amestecarea uleiurilor cu apa se foloseste un emulsifiant: lecitina din soia sau din galbenusul de ou.
Testeaza reteta de preparare a margarinei chiar la tine in bucatarie.

Ingrediente:

  • 20 g grasime vegetala (grasime de palmier sau de cocos din comert)
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 2 lingurite de galbenus
  • 2 lingurite de lapte
  • Sare, suc de lamaie si verdeata

Modalitate de preparare:

Se topeste grasimea de palmier in bain-marie sau in cuptorul cu microunde. Cand acesta este gata se adauga 3 linguri de ulei de floarea soarelui (poate fi si ulei de in, rapita sau de masline) si se mixeaza dupa ce ulterior vasul a fost introdus intr-un bol cu apa cu gheata.
Compozitia se amesteca pana incepe sa se transforme intr-o smantana cremoasa, dupa care se adauga galbenusul.
Se continua mixarea, se adauga laptele si un pic de suc de lamaie si iarasi se amesteca pana se intareste (devine de consistenta margarinei).
Dupa ce margarina este gata se adauga putina sare si un ingredient final care tine de geniul bucatarului. Poate fi verdeata, ceapa verde, sau orice condiment ? un ultim detaliu dupa gustul fiecaruia.

Timp de preparare: 5 minute